Журналіста понизили через безграмотного заступника губернатора

Середа, 28 липня 2010, 14:38

Журналіста Богдана Осінського, який зняв репортаж, де чиновник ОДА приписав авторство роману "Хіба ревуть воли, як ясла повні?" Тарасові Шевченку, запропонували перейти на посаду звукорежисера.

Про це "Телекритика" дізналася від самого кореспондента.

За його словами, у жовтні у компанії заплановано реорганізацію, згідно з якою усіх журналістів (коментаторів) буде переведено на посади редакторів. У цьому переліку зазначено понад десять осіб, серед яких і Богдан Осінський. Однак, на відміну від решти колег, йому єдиному запропонували посаду звукорежисера.

Журналіст пов`язує таке рішення з репортажем про чиновника, який сплутав Панаса Мирного з Тарасом Шевченком.

Як відомо, після виходу згаданого вище матеріалу в ефір (9 березня 2010 року) керівництво телерадіокомпанії винесло його автору догану, а решту журналістів та редакторів зобов'язали подати пояснювальні записки щодо того, яким чином сюжет потрапив у випуск новин.

Для застосування санкцій двічі проводили засідання Цехового профкому радіо, який відхилив подання адміністрації про винесення догани Осінському. 

Пояснити рішення компанії ТК попросила заступника генерального директора Одеської ОДТРК Володимира Невмитого. Відповідаючи на запитання кореспондентки, він зазначив, що кадрові зміни відбуватимуться у рамках рішення Держкомтелерадіо щодо обласних телерадіокомпаній і подробиці обіцяв розповісти пізніше, оскільки нині перебуває у відпустці та не володіє повним обсягом інформації.

Герой сюжету - заступник голови Одеської облдержадміністрації Петро Хлицов. Як відомо, його керівник Едуард Матвійчик не знає правил написання "жи-ши" в російській мові.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News