У Львові під опікою Московського патріархату і Держдуми виховують молодь

Четвер, 29 липня 2010, 10:28

У Львові під опікою Української православної церкви Московського патріархату відбувся установчий з'їзд "Міжнародного георгіївського союзу молоді".

Його учасники, молоді люди з Росії, України, Молдови, Білорусі і Чехії проводили своє зібрання "майже напівпідпільно, без зайвого розголосу", повідомляє Радіо Свобода.

Учасники "георгіївського союзу" зазначають, що головна мета їхньої організації не політика, а моральне виховання молоді у православному дусі.

За словами голови ради "георгіївського союзу", лідера молодіжної організації "Слов'янська гвардія" із Запоріжжя Володимира Рогова, у з'їзді взяли участь представники скаутських, історико-пошукових і творчих об'єднань.

У щойно створеному союзі, за його словами, перебуває близько 30 тисяч осіб, 60 відсотків - молодь із України.

Свій форум у Львові "георгіївський союз" присвятив черговій річниці визволення міста від німецьких загарбників.

Рогов наголосив, що його вразила нацистська символіка, яка намальована на стінах одного зі львівських будинків і що комунальні служби цього не ліквідували.

"Ми просто ахнули, коли побачили на будинку свастику. Ми для того створились, щоб такі проблеми вирішувати. Ми такого не бачили в Закарпатті, а якби це було в Запоріжжі, то були б протести і протягом трьох годин усе прибрали б", - сказав він.

"Можна проводити культурні заходи, на кшталт єврейських фестивалів, а наступного дня масова різня", - додав Рогов.

На питання, коли у Львові відбувалася масова різня після останньої війни, він не відповів.

Серед тих, хто надіслав привітання учасникам зібрання - депутат Держдуми Росії Анатолій Лісіцин, який нещодавно побував у Галичині і заявив, що Росія впорядковуватиме могили загиблих у роки Першої світової війни вояків Російської імператорської армії.

Наступна зустріч молоді запланована на 23 вересня на Волині, де відзначатимуть день червоних партизанів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News