Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко зрікся урядового продукту

Четвер, 29 липня 2010, 12:40
Віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що не підпишеться під початковим проектом Податкового кодексу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Фокусу".

"Податкове законодавство проходить через Кабмін, і будь-який член уряду має вміти приймати на себе частину відповідальності. У тому числі і я. Але те, що під початковим податковим кодексом я не підпишуся, - це однозначно", - сказав Тігіпко.

Відповідаючи на питання про те, чи будуть у другому варіанті проекту кодексу норми про посилення фіскального тиску, "які шокували підприємців", віце-прем'єр заявив: "Знаєте, я радий цьому шоку. Чомусь країну не турбувало, що ми, за оцінками Світового банку, були на 181-му місці зі 183 країн за складністю податкового адміністрування".

"Наші попередники навіть не намагалися щось змінювати - просиділи п'ять років, протираючи штани і розуміючи, що через податки країна втрачає інвесторів", - зазначив він.

"Без ініціативи бізнесу в систему адміністрування ми зміни вносити не будемо. Переробимо спрощену систему - вона повинна залишитися", - сказав Тігіпко.

"Але ми змінимо підходи до амортизаційної політики і переглянемо перелік сфер, де можна користуватися спрощеною системою. Думаю, виключимо оптову торгівлю, а операції з нерухомістю обмежимо певними обсягами", - розповів віце-прем'єр.

Також, за його словами, в уряді працюють над зменшенням переліку податків: "Хочемо звернутися до досвіду Грузії, де всього шість податків на місцевому та центральному рівнях. Але поки не можу сказати, які податки зникнуть".

Крім того, віце-прем'єр сказав: "Думаю, що скоро підхід до роботи податківців сильно зміниться. Якщо цього не трапиться, змін у складі уряду не виключаю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування