Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Вибух у Запоріжжі – це виклик бандитів усьому суспільству

Четвер, 29 липня 2010, 12:55

Президент Віктор Янукович вимагає від правоохоронців негайно розслідувати вибух у Святопокровському соборі в Запоріжжі.

Про це він сказав на зустрічі з головою СБУ Валерієм Хорошковським, генпрокурором Олександром Медведьком, міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовом і главою адміністрації президента Сергій Льовочкін у Криму.

Президент вимагає від правоохоронців якнайшвидше відреагувати "на виклик, кинутий українському суспільству бандитами", повідомляє прес-служба.

"Ми повинні негайно розкрити цей злочин. І що дуже важливо, і чого сьогодні очікує суспільство - дати відповідь, який мотив цього злочину, що бандити хотіли сказати цим вибухом", - заявив Янукович.

Він вимагає від правоохоронців для розкриття цього злочину "включити" всі можливості і відреагувати на ситуацію "як на окремий випадок".

"Це дуже важливо", - підкреслив Янукович.

Під час зустрічі Могильов наголосив, що трагічний випадок, що відбувся у Запоріжжі, викликає особливу тривогу у керівництва МВС.

Він повідомив, що на місце події для розкриття цього злочину направлені "групи кращих фахівців Міністерства, і поставлене президентом завдання - у найкоротші строки розкрити цей злочин - буде виконано".

"У нас напрацьована певна оперативна інформація... Всі сили МВС направлені на розкриття цього злочину", - запевнив Могильов.

Голова СБУ назвав подію у Запоріжжі неординарною. "Ми вважаємо, що нам потрібно спільно з МВС, Генпрокуратурою докласти максимум зусиль для якнайшвидшого розкриття цього злочину", - сказав Хорошковський.

За його словами, зараз відпрацьовуються всі робочі версії, а також події, які могли передувати здійсненню цього злочину.

Перевіряється коло осіб, які можуть бути до нього причетні. "Я впевнений, що у ті терміни, які вказав президент, цей злочин буде розкрито", - зазначив голова СБУ.

У свою чергу генпрокурор висловив упевненість, що цей злочин буде розкрито протягом тижня.

Він повідомив, що стосовно вибуху в Запоріжжі порушено кримінальну справу за фактом умисного вбивства, замаху на вбивство, умисного пошкодження чужого майна.

"Поставлене президентом завдання ми обов'язково виконаємо", - сказав Медведько.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування