Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров обіцяє, що ціни більше зростати не будуть

Четвер, 29 липня 2010, 15:57
 

Уряд не планує проводити другий етап підвищення ціни на газ.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, коментуючи рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про надання нової позики, передає Інтерфакс.

За його словами, Кабмін визначитися з можливостями покриття собівартості тарифів у кожному конкретному випадку.

"У Меморандумі немає (вимог про другий етап підвищення ціни), однозначно. У ньому йдеться про зобов'язання України встановити обґрунтовані тарифи", - сказав він.

При цьому прем'єр розповів, що вже прийнято рішення про створення національної комісії регулювання тарифів на послуги ЖКГ, перед яким ставиться завдання проаналізувати вартість послуг у різних регіонах країни, визначити витрати на них, після чого вийти з пропозиціями до уряду про покриття собівартості.

Після цієї роботи, за словами Азарова, можна буде говорити, "яким чином ми частину витрат перекладемо або на державу, або перекладемо на населення, або перекладемо на промислові підприємства".

Прем'єр підкреслив, що при цьому перед підприємствами житлово-комунального господарства поставлено завдання "не перекладати на людей безгосподарність", пояснивши, що уряд наполягає на тому, що населення не повинно оплачувати, наприклад втрату води та тепла в трубах

Також Азаров заявив, що в уряді не бачать підстав для підвищення цін на хліб.

"Нас влаштовує оптимальна ціна (на зерно), при якій ціна на хліб утримається - всі умови для цього є", - сказав він, відповідаючи на запитання про можливість підвищення ціни на хліб.

Прем'єр зазначив, що в країні "запас зерна достатній, урожай непоганий" і додав, що уряд докладе всіх зусиль для збереження ціни на хліб на нинішньому рівні.

Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування