Гримчак зібрався до Європейського суду

Четвер, 29 липня 2010, 19:00
Депутат від НУНС Юрій Гримчак має намір захищатись, якщо це буде потрібно, навіть у Європейському суді з прав людини.

Про це він заявив після засідання Печерського райсуду Києва, який розглядав скаргу його та депутата Андрія Парубія на порушення проти них кримінальної справи в зв'язку з подіями у Верховній Раді 27 квітня під час ратифікації "харківських угод".

"Матеріали справи не містять жодних звинувачень, докази не перевірені. Як на наш погляд, це с самого початку була політична справа, і я про це казав і раніше", - сказав депутат.

Рішення Печерського суду по скарзі Гримчака та Парубія очікується в понеділок.

"Дочекаємося понеділка і побачимо результат. Але нічого особливого ми не очікуємо, тому що в мене таке враження, що нам відмовлять в задоволенні скарги", - вважає Гримчак.

"Але тоді ми будемо звертатись до інших судів далі по вертикалі судової системи. Тому що ми вважаємо, що це політичне переслідування опозиції з боку влади", - заявив він.

Депутат нагадав, що вже минуло 3 місяці з часу тих подій, але порушена лише одна кримінальна справа - проти нього та Парубія.

"Не пред'явлено звинувачення жодному з тих людей, які в сесійній залі побили депутатів, хоча це було зафіксовано на відео. Їх сьогодні нагороджують орденами, вони сьогодні отримують високі посади, але розслідування їх "подвигів" у Верховній Раді 27 квітня не відбувається", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News