Україна перестаралась, відповідаючи ООН

Четвер, 29 липня 2010, 19:49
Організація Об`єднаних Націй звертає увагу світової громадськості на забезпечення ядерної безпеки під час проведення великих громадських заходів.

Генсек ООН Пан Гі Мун направив на розгляд учасників майбутньої 65-ї сесії Генасамблеї доповідь "Про заходи з недопущення придбання терористами зброї масового знищення", повідомляє УНІАН.

У ній серед іншого повідомляється про зусилля Міжнародного агентства з атомної енергії із забезпечення ядерної безпеки під час великих заходів, зокрема Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні і Польщі.

У доповіді нагадується, що у вербальній ноті від 19 лютого всім державам-членам ООН було запропоновано поінформувати про заходи з недопущення придбання терористами зброї масового знищення, а також викласти свої міркування з даного питання.

На 23 червня відповіді були одержані від Австралії, Угорщини, Грузії, Марокко, Мексики, Нідерландів, Норвегії, Таїланду, Туркменістану, України й Фінляндії.

Крім того, були одержані відповіді від 14 міжнародних організацій.

При цьому повідомляється, що у доповіді текст відповіді уряду України не обнародуваний, бо "він перевищує встановлену кількість сторінок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування