Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова сподіваються набрати ще кредитів

П'ятниця, 30 липня 2010, 13:19
Мінекономіки планує до кінця року підписати угоди з реалізації низки проектів на загальну суму близько $3,9 мільярдів.

Про це повідомив на прес-конференції перший заступник міністра економіки Анатолій Максюта.

Він підкреслив, що рішення Ради директорів МВФ про виділення кредиту Україні відкрило можливості до співпраці з іншими міжнародними фінансовими організаціями.

"У цілому в 2010 році є можливість провести переговори і підписати міжнародні угоди орієнтовно на 3,9 мільярдів доларів США", - сказав чиновник, повідомляє Ліга.net.

Зокрема, за словами Максюти, надзвичайно важливим для України є системний проект Світового банку - позика в $500 мільйонів на політику розвитку.

Він зазначив, що цю позику планується отримати ще в 2010 році завдяки траншу МВФ, а також прийняття низки законів, що було умовою надання позики, а саме закону про держзакупівлі, закону про державно-приватне партнерство і підвищення тарифів в енергосекторі.

Також Максюта повідомив, що готується угода про чергову позику на реабілітацію фінансового сектора. Він нагадав, що перша позика становила $400 мільйонів, зараз планується отримати $350 мільйонів.

"Позика пов'язана з процесом оздоровлення банківської системи, який ми здійснюємо спільно зі Світовим банком. Була проведена рекапіталізація ряду банків, і сьогодні ми продовжуємо цю роботу", - пояснив чиновник.

Також, за його словами, передбачається укласти угоду з реалізації низки інфраструктурних проектів.

Зокрема, за словами Максюти, $60 мільйонів передбачається залучити на реабілітацію гідроелектростанцій, $500 мільйонів - на будівництво залізної дороги за певним маршрутом, $175 мільйонів - на повітряні лінії електропередач, $300 мільйонів - на проекти енергоефективності.

Чиновник також уточнив, що в разі підписання всіх запланованих угод не всі $3,9 мільярдів будуть отримані Україною в 2010 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...