У Медведька відхрестилися від тиску та залякування

П'ятниця, 30 липня 2010, 15:58
Генпрокуратура не знайшла фактів використання правоохоронцями методів тиску та залякування громадян.

Як повідомила прес-служба ГПУ, була проведена перевірка звернення першого президента Леоніда Кравчука щодо ситуації навколо затримання СБУ екс-керівника Держмитслужби Анатолія Макаренка та екс-заступника керівника "Нафтогазу" Ігоря Діденка.

"За результатами перевірки, порушень чинного законодавства, які б свідчили про наведене у зверненні "втягування правоохоронців у політичні процеси, використання ними методів для тиску на людей, залякування громадян України" не встановлено, - зазначили у прес-службі.

"Затримання Макаренка та Діденка відбувалося з дотриманням встановленого кримінально-процесуального порядку та з додержанням вимог Кримінально-процесуального кодексу, згідно з якими перевірка законності їх затримання проведена судом", - заявили у Генпрокуратурі.

Також у повідомленні зазначається, що оскільки Діденко користувався послугами охоронців, "які шляхом сили могли протидіяти виконанню відповідної постанови суду для вирішення питання про зміну запобіжного заходу, із санкції керівництва СБУ було залучено представників Центру спеціальних операцій "А" СБУ".

"При цьому спеціальні засоби та заходи, а також силовий фізичний вплив не застосовувалися. До затримання Макаренка підрозділ "А" не залучався", - наголосила прес-служба.

Також у повідомленні нагадується, що із заявою з приводу затримання Макаренка та Діденка до президента також звернулися патріарх Київський Філарет та предстоятель Української автокефальної православної церкви Мефодій щодо зміни обраних судом запобіжних заходів та звільнення з-під варти обвинувачених.

"На їх звернення надано відповідь, що за результатами розгляду аналогічних клопотань захисників, винесено судові рішення, які підлягають безумовному виконанню, а нових підстав для зміни обраних запобіжних заходів у матеріалах кримінальної справи не міститься", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News