Табачник вибиває кошти з ректорів - НУНС

Субота, 31 липня 2010, 10:53

Міносвіти "фільтрує" ректорів напередодні місцевих виборів.

Про це заявила депутат від НУНС, член партії Єдиний центр Леся Оробець, коментуючи звільнення ректора Донецького університету Володимира Шевченка.

"Міністерство освіти і науки варто перейменувати на міністерство з вибивання коштів із ректорів і підготовки до місцевих виборів", - зазначила вона.

За словами депутата, "факти брутального тиску, яким піддаються керівники кращих вищих навчальних закладів України, є лише верхівкою айсбергу тотальної фільтрації кадрів вищої школи, що здійснюється напередодні осінньої виборчої кампанії", повідомляє прес-служба ЄЦ.

"Спочатку скандал навколо примушування в.о. ректора Вінницького національного технічного університету Мокіна до перерахування "благодійних" внесків на потреби міністерства", - сказала Оробець.

"Тепер протиправне звільнення ректора Донецького національного університету, Героя України Володимира Шевченка - без попередження, у розпал вступної кампанії, попри заперечення профспілки, трудового колективу і кадрової комісії міністерства", - зазначила вона.

На думку депутата, "єдиним поясненням таких дій міністра і його заступників є втручання політичного чинника в роботу освітнього відомства", йдеться у повідомленні.

"Керівництво Міносвіти відверто маніпулює службовими повноваженнями задля встановлення біля керма провідних ВНЗ осіб, політично й особисто лояльних до Дмитра Табачника", - наголосила Оробець.

Водночас, депутат висловила упевненість у тому, що найближчим часом Володимир Шевченко відновиться в посаді у судовому порядку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування