Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семиноженко: "Моя відставка говорить про проблеми в коаліції"

Вівторок, 6 липня 2010, 08:38

Володимир Семиноженко не пов'язує своє звільнення з посади віце-прем'єра зі своїми діями, але бачить за ним проблеми в коаліції.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Я не думаю, що якась моя ініціатива стала причиною відставки", - сказав він, зазначивши, що новина про відставку була несподіваною для нього і "шоком навіть для тих, хто голосував".

"Ольга Боднар, яка, до слова, запропонувала відправити мене у відставку і не голосувала за свою постанову, сама більше за всіх здивувалася, коли її пропозиція була підтримана парламентом. Коли я зараз зустрічаюся з деякими з тих, хто голосував за відставку, багато хто ховає очі", - зазначив прем'єр.

"Говорити, кому це потрібно, не буду, це з'ясується найближчим часом. Але скажу, що це рішення не вигідне ні президенту, ні прем'єру, ні, як це не парадоксально, самій Партії регіонів", - заявив Семиноженко.

Він зазначив, що розділяє команду Партії регіонів і команду президента.

"Президент - лідер країни, але не лідер партії. Реалізація ініціатив президента могла викликати в когось у партії певний дискомфорт", - припускає Семиноженко.

"Моє звільнення було обставлено так, щоб мене не було в Києві і щоб я, не дай боже, не прийшов у Раду", - зазначив він.

"Моя відставка говорить про наявність певних проблем у коаліції. Усе стане зрозуміло з того, як будуть розвиватися події далі. Найголовніше - робити висновки з цього", - заявив колишній віце-прем'єр.

На згадування про те, що за день до відставки йому доручили підготувати програму з боротьби з наркотиками, Семиноженко відповів: "Я не пов'язую ці дві речі...Не думаю, що за моєю відставкою стоїть наркотичне лобі, хоч я їх не боявся".

Він також спростував причини відставки, які називав "регіонал" Вадим Колесніченко:

"Він ніс повну маячню, по-іншому сказане ним назвати важко. На думку Колесніченка, нам не потрібно створювати держкомітети з боротьби з наркотиками й інноваційний, не потрібно вибудовувати систему координації в країні, а варто перетворитися на бананову республіку, де ніхто ні за що не відповідає... Це все нісенітниця. Мені шкода цю людину, яка змушена під чиюсь дудку говорити подібні речі".

На припущення, що створення Семиноженком двох держкомітетів було спробою взяти під контроль фінансові потоки, екс-віце-прем'єр заявив: "Це просто смішно. Держкомітет з контролю за наркотиками - це 33 людини, які фінансуються зі спецфонду й сидять на задвірках. Мені було соромно за країну, коли я входив у їхнє приміщення, коли представляв голову комітету".

"Та ж ситуація в науці. Не фінансовий потік, а поки такий тонкий струмочок, що не відповідає ні рівню країни, ні рівню науки", - сказав Семиноженко, який у понеділок був призначений головою Держкомітету з науки, інновацій та інформатизації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування