Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник каже, що 11-річка врятувала освіту від катастрофи

Вівторок, 6 липня 2010, 15:34

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник позитивно оцінює ухвалений парламентом закон про 11-річне навчання у середній школі.

Про це він заявив журналістам, повідомляє УНІАН.

На думку Табачника, 11-річне навчання - "це одна з небагатьох консолідованих позицій, яка підтримувалася і вчителями, і батьками, і учнями".

Він додав, що згідно із законом передбачений один рік дошкільного навчання та 11 років навчання у школі.

"Для цього зроблені всі розрахунки. Ми встигаємо абсолютно нормально переглянути навчальні програми, розвантажити їх", - сказав Табачник.

На думку міністра, якщо закон не був би ухвалений, то освіту чекала б катастрофа, зокрема, протягом року довелося б ввести 17 тисяч додаткових ставок вчителів, з яких 8,5 тисяч - у сільській місцевості.

"А для цього немає достатньої кількості кадрів та ресурсів", - додав він.

За словами Табачника, виникли б й інші проблеми - нестача шкільних приміщень, збільшення бюджетних витрат на отримання 12-го року навчання, а також купівлю шкільних автобусів.

У свою чергу партія "За Україну!" вимагає від президента Віктора Януковича накласти вето на закон, який запроваджує примусову дошкільну освіту, заявив голова партії В'ячеслав Кириленко.

Він наголосив, що "закон ухвалений практично без обговорення й з порушенням закону про регламент Верховної Ради, оскільки ухвалений одразу в цілому і народних депутатів позбавлено можливості внести поправки у другому читанні".

"У разі підписання президентом закону № 6518 близько 200 тис. дітей старше 5 років уже в липні цього року примушуватимуть здати у дитсадки для отримання документу про обов'язкову дошкільну освіту навіть всупереч бажанню батьків", - зазначив депутат, повідомляє прес-служба "За Україну!".

За його словами, "у відповідності з Конституцією, дошкільна освіта дітей, як і в кожній демократичній країні, є правом, а не обов'язком батьків".

"Сьогодні 57% дітей відвідують дитсадки. Батьки решти дітей або не можуть забезпечити перебування дітей у садочках, або вважають за краще виховувати їх у родині", - сказав Кириленко.

"Навіть за умов, коли 43% дошкільнят не відвідують дитсадки, ці садки переповнені. На 100 місць у дитсадках припадає 108 дітей. Ця проблема дуже гостра у великих містах, де вище рівень народжуваності", - додав він.

Кириленко підкреслив, що у разі підписання закону президентом група "За Україну!" звернеться до Конституційного Суду "у зв'язку із грубим порушенням Конституції цим законом".

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...