Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович позачергово збере РНБО трохи згодом

Середа, 7 липня 2010, 09:58

Позачергове засідання Ради національної безпеки та оборони, присвячене ситуації у Збройних силах, відбудеться у четвер, 8 липня.

Про це УНІАН повідомило джерело в адміністрації президента.

Натомість у середу в Києві під головуванням президента Віктора Януковича відбудеться засідання Комітету з економічних реформ.

Раніше у Міноборони неофіційно підтвердили вірогідність звільнення з посади керівника військового відомства Михайла Єжеля.

За даними газети "Дзеркало тижня", у середу, 7 липня, мало б відбутися позачергове засідання РНБО, присвячене розгляду ситуації у ЗСУ, в результаті чого може бути прийняте рішення про відставку міністра оборони.

Приводом для відсторонення Єжеля, за даними джерела в адміністрації президента, стало невдоволення Януковича станом справ у Збройних Силах за підсумками перебування Криму 2-4 липня.

За даними "ДТ", у проекті рішення, що готується, за підсумками засідання РНБО, є пункт, у якому йдеться про незадовільні результати роботи Єжеля на посаді керівника оборонного відомства, у зв'язку з чим рекомендується звільнити його з посади.

Окрім того, як повідомляють джерела видання, з посади може бути звільнений головнокомандувач Військово-повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Іван Руснак. У цьому випадку він обійме посаду начальника Національного університету оборони.

За інформацією видання, Єжель уже знає про підготовку відсторонення його від займаної посади і навіть звернувся по допомогу до прем'єр-міністра Миколи Азарова.

У разі відставки Єжеля на посаді голови Міноборони його нібито може змінити нардеп  Олександр Кузьмук, який раніше двічі очолював оборонне відомство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...