Через подорожчання газу зупиняються хімпідприємства - Москаль

Четвер, 8 липня 2010, 12:41

У четвер, 8 липня, виробниче об'єднання "Азот" припинило роботу, повідомляє народний депутат від "Народної самооборони" Геннадій Москаль.

Йому, як колишньому губернатору Луганської області, надходить маса дзвінків від жителів міста Севєродонецьк з повідомленнями про це, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"За їх інформацією, завод припинив роботу через те, що ціна на газ доведена до $256 за 1 тис. кубометрів, тоді як за часів уряду Юлії Тимошенко завод купував газ по $190 за 1 тис. кубометрів", - повідомив Москаль.

"Тоді виникає питання: а де ж обіцяна 30%-ва знижка на газ, яку широко розрекламував уряд Януковича після підписання "харківських" угод? Де ж обіцяне паном Азаровим "жити стало краще, жити стало веселіше"?", - запитує "самооборонець".

На виробничому об'єднанні "Азот" працює близько 10 тисяч осіб.

За словами Москаля, мешканці Севєродонецька повідомляють, що схожа ситуація може виникнути і на інших хімічних підприємствах України.

"Процес зупинки виробництва почало і виробниче об'єднання "Стірол", - зазначив депутат.

"При такій ціні на газ українські хімічні підприємства є збитковими і нерентабельними, а їх продукція - не конкурентноспроможною на світовому ринку мінеральних добрив", - наголосив Москаль.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування