Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник національної пам'яті проїхався по Бандері та Шухевичу

Середа, 11 серпня 2010, 12:54
Присвоєння звань Героя України Роману Шухевичу та Степану Бандері було "великою помилкою".

Про це заявив глава Інституту національної пам'яті Валерій Солдатенко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Я вважаю, що це була велика помилка - цього не варто було робити, тому що людина, яка носила військове звання держави-агресора, який воював не лише проти Радянського Союзу, але й проти половини Європи, не може бути героєм України", - сказав він .

"Шухевич носив звання офіцера вермахту. Присвоєння ж йому найвищого звання Героя - це з розряду вседозволеності, мовляв, ось ми що хочемо, те й робимо. Але ніяких наукових підстав присуджувати звання не було", - заявив Солдатенко.

За його словами, "в наукових, академічних колах це рішення вважали необґрунтованим".

"Цим рішенням переслідувалися політичні цілі, але аж ніяк не наукові. Присвоєння звання Героя Бандері та Шухевичу далеко не кращим чином характеризує українську політику і політиків", - вважає Солдатенко.

Як відомо, Солдатенко був призначений керівником Інституту національної пам'яті в липні.

Він народився в Донецькій області. З 1976 до 1984 працював старшим науковим співробітником Інституту історії партії при ЦК Компартії України - філіалу Інституту марксизму-ленінізму при ЦК КПРС.

У 1984-1988 очолював кафедру історичного досвіду КПРС Київської вищої партійної школи. З 1988 до 1991 - завідувач відділом історико-політичних досліджень Інституту політичних досліджень ЦК Компартії України.

З 1992 був завідувачем відділом етноісторичних досліджень Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. Кураса НАН України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування