Кримська влада погрожує розібратися з татарськими "кибитками"

Середа, 11 серпня 2010, 15:15
Самозахоплення земель у Криму узаконені не будуть.

Про це заявив прем'єр автономії Василь Джарти в інтерв'ю газеті "Известия".

"Президент сказав, що всі, хто незаконно захопив землю, повинні віддати її самі. В іншому випадку ми все одно її заберемо і повернемо народу. Самозахоплення узаконювати ніхто не буде", - сказав він.

"Чим росіяни та українці гірше татар: їм що, теж самозахопленнями зайнятися?", - запитав кримський прем'єр.

"Землі повернуть у держвласність, а в містах і районах зможуть втілити в життя генплани розвитку територій. Якщо за планом лікарня, то з'явиться лікарня, якщо приватний сектор, то - приватний сектор", - зазначив Джарти.

"Через самозахоплення ми не можемо розвивати міста, не розуміємо, куди ми рухаємося, і роками дивимося на татарські кибитки-самобуди. Кожен начальник думає: навіщо мені потрібен головний біль їх зносити. І чекає наступних виборів", - додав він.

Коментуючи дії глави МВС України Анатолія Могильова, який на посаді начальника кримської міліції провів операцію зі знесення татарських будівель на Ай-Петрі, Джарти сказав: "Тоді Могильов був на самоті, його не підтримувала колишня влада".

"А тепер є президент, уряд, Верховна Рада, які стверджують: всі повинні жити за законом. Іншого варіанту немає", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування