Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник митниці доповів Януковичу, скільки заробили грошей

Середа, 11 серпня 2010, 16:13
Держмитслужба мобілізувала до бюджету майже 47 мільярдів гривень.

Про це заявив глава відомства Ігор Калєтнік під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба глави держави.

За його словами, це на 40% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"Ці надходження стали можливими внаслідок цілої низки заходів, які здійснює митна служба України. Це, передусім, достовірність декларування товарів, які надходять на територію держави, встановлення реальної і дійсної вартості товарів, що проходять митне оформлення", - зазначив Калєтнік.

За його словами, "позитивну роль відіграли і широкомасштабні заходи з перекриття контрабандних каналів".

Глава Держмитслужби зазначив, що "позитивним зрушенням сприяли, зокрема, зміни до деяких законодавчих актів України та суттєве збільшення обсягів товарів, оформлення яких здійснює митна служба, і які не оподатковуються", йдеться у повідомленні.

У свою чергу Янукович звернув увагу на питання оформлення фіктивного ПДВ та боротьбу з корупцією у судах, які своїми рішеннями фактично затверджують незаконне просування товарів чи завищують їх вартість, повідомила прес-служба.

Калєтнік повідомив, що Держмитслужбою спільно з податковою службою та СБУ здійснено комплекс заходів, і вже зараз податкова служба має підстави для неповернення ПДВ на декілька мільярдів гривень у зв'язку з порушенням кримінальних справ.

Президент та глава Держмитслужби обговорили також питання часткової декриміналізації статті 201 Кримінального кодексу (контрабанда).

"Треба внести зміни до законів і регламентувати цю статтю таким чином, щоб держава мала можливість швидко отримувати результат, щоб затриманий товар не стояв роками на митних складах і міг бути швидко реалізований, а держава отримала від того прибуток", - зауважив Янукович.

Крім того, Калєтнік зазначив, що Держмитслужба спільно з СБУ, МВС та Державною прикордонною службою затримали більше 2 тонн кокаїну на суму понад 300 мільйонів доларів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...