Янукович доручив Азарову розібратися з татарами

Четвер, 12 серпня 2010, 16:00
Президент Віктор Янукович доручив до 1 листопада доопрацювати законопроект про відновлення прав депортованих за національною ознакою.

Як повідомила прес-служба глави держави, доопрацювати документ доручено прем'єру Миколі Азарову "з урахуванням інтересів відповідних національних громад" та внести його на розгляд Верховної Ради.

"Має бути прискорене і внесення на розгляд Верховної Ради (також до 1 листопада) законопроекту "Про концепцію державної етнонаціональної політики України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, прем'єр повинен "забезпечити виконання у 2010 році заходів, передбачених програмою розселення та облаштування депортованих кримських татар і осіб інших національностей, що повернулися для проживання в Україну, їх адаптації та інтеграції в українське суспільство на період до 2010 року".

У прес-службі зазначили, що "ця робота має бути виконана до 25 грудня поточного року".

Президент також доручив прем'єру і главі Кабміну Криму Василю Джарти до 1 листопада розробити та затвердити порядок функціонування зведеного реєстру репатріантів і членів їх сімей.

"Також серед нагальних завдань - опрацювання питання щодо передачі органам місцевого самоврядування Криму земель, що перебувають в управлінні центральних органів влади і не використовуються за цільовим призначенням", - йдеться у повідомленні.

Цими землями для будівництва індивідуального житла у подальшому мають забезпечуватися громадяни, у тому числі депортовані за національною ознакою, зазначили у прес-службі президента.

Янукович також доручив Азарову і Джарти до 1 жовтня забезпечити прозорість механізму виділення земельних ділянок громадянам, а до 1 грудня 2010 року - розробити план заходів щодо відновлення пам'яток історії та культури кримських татар і представників інших національностей, депортованих за національною ознакою.

"Крім того, главі Кабміну Криму доручено до 1 вересня цього року внести в установленому порядку пропозиції щодо надання Бахчисарайському історико-культурному заповіднику статусу національного", - йдеться у повідомленні.

Крім того, главі Контрольно-ревізійного управління Петру Андрєєву президент доручив до 1 грудня провести перевірку використання коштів, виділених із держбюджету України і бюджету Криму на реалізацію програми розселення та облаштування депортованих кримських татар.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News