Запорізький паламар каже, що слідчі йому погрожували зґвалтуванням

П'ятниця, 13 серпня 2010, 15:54
Суд відмовив у зміні запобіжного заходу підозрюваному у вибуху храму в Запоріжжі паламареві Євгену Федорченку.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Апеляційний суд Запорізької області у п'ятницю відхилив апеляцію адвоката Лариси Шевчук.

Сам Федорченко заявив суду, що явку з повинною з нього вибивали силою. Саме тому 6 серпня 2010 він обмовив себе перед Жовтневим районним судом Запоріжжя, стверджуючи, що саме він "встановив і привів у дію саморобний вибуховий пристрій".

Під час виступу в суді паламар заявив, що спочатку слідчі перевіряли правдивість його свідчень на якомусь приладі. І саме результати цього тестування показали, що він підірвав храм.

"Моїй клятві на Євангелії слідство не повірило, і тоді я втратив надію", - зізнався підслідний.

За словами Федорченка, слідчі неодноразово погрожували йому зґвалтуванням і вимагали взяти на себе провину. І тільки коли на 8 день зустрівся з адвокатом Шевчук, дізнався, що він не кинутий напризволяще: батьки і церковна громада намагаються йому допомогти.

"Тоді я утвердився в бажанні боротися за правду до кінця і поміняв свої свідчення", - сказав Федорченко.

Адвокат Шевчук заявила, що вперше в своїй практиці зіткнулася з тим, що її тиждень не допускали до підзахисного, а також просила суд врахувати важкий стан здоров'я підслідного.

За її словами, Федорченко може не пережити тривалого знаходження в задушливій камері СІЗО, тому просила звільнити його до суду.

Однак Апеляційний суд Запорізької області не побачив підстав для скасування постанови Жовтневого райсуду Запоріжжя, і залишив запобіжний захід Федорченку - перебування в слідчому ізоляторі - без змін.

За словами адвоката Шевчук, у четвер вона направила до прокуратури клопотання про проведення судово-медичної експертизи її підзахисного, так як під час зустрічі з ним бачила на його тілі "зелені плями - залишки синців".

Проте до цих пір її клопотання не задоволено. За словами адвоката, розгляд клопотання може бути затягнутий до понеділка, коли залишки побоїв на тілі Федорченка зникнуть.

Представник прокуратури в суді пообіцяв розібратися за фактом заяви підслідного про недозволені методи дізнання, які застосовувалися до нього міліцією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News