Янукович дав цінні вказівки податківцям

П'ятниця, 13 серпня 2010, 16:52
Президент Віктор Янукович доручив у стислі терміни вийти на стовідсоткове відшкодування ПДВ підприємствам.

Про це йшлося під час його зустрічі з главою Державної податкової адміністрації Олександром Папаікою, повідомляє прес-служба глави держави.

У свою чергу керівник ДПУ повідомив, що незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, фіксується приріст надходжень до бюджету, йдеться у повідомленні. "Це відчувається. З початку року по окремих податках до 46% йде приріст порівняно з минулим роком", - сказав він.

Папаіка повідомив, що в серпні очікується ріст надходжень майже удвічі порівняно з аналогічним періодом 2009 року.

"За його словами, робота з наповнення бюджету ведеться не за рахунок збільшення податкового тиску, а через аналіз фінансового стану платників, активну співпрацю з промислово-фінансовими групами", - зазначили у прес-службі.

Крім того, Янукович доручив активізувати боротьбу з незаконним відшкодуванням ПДВ та особливо з новими тіньовими схемами, що з'являються на ринку.

Відповідаючи на питання Януковича щодо заходів податківців з протидії незаконним оборудкам зернотрейдерів, Папаіка повідомив, що ДПА спільно з Держмитслужбою веде боротьбу з так званим псевдоекспортом, коли товар намагаються вивезти з країни за завищеними цінами і таким чином прагнуть незаконно заробити на відшкодуванні ПДВ.

"Думаю, ті заходи, яких ми вживаємо, дадуть нам змогу навести в цьому лад", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування