Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: невинні не повинні сидіти в ізоляторах

П'ятниця, 13 серпня 2010, 18:26
Судову реформу можна робити лише тоді, коли є політична стабільність і різні політичні сили гуртуються навколо президента.

Таку думку висловив глава Верховного Суду Василь Онопенко під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба президента.

Онопенко зауважив, що "діалог, який постійно відбувається між головою ВСУ і президентом, - це вже позитивний результат".

"Я вважаю, це тільки початок. Я поділяю вашу думку, що судову реформу можна робити лише тоді, коли є політична стабільність. Я вважаю, що саме за таких умов можна проводити судову реформу, яка чекала 20 років", - підкреслив голова ВСУ.

Він також зазначив позитивні моменти нового закону про судоустрій та статус суддів.

Насамперед - врегулювання питань суддівського самоврядування, питання роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів за єдиними критеріями підбору кадрів і відповідальності суддів, спеціалізацію судів тощо.

В свою чергу Янукович зазначив необхідність якісної організації та підготовки з'їзду суддів, "щоб відбулася змістовна розмова, були ухвалені усі необхідні рішення, які треба зробити згідно з судовою реформою".

"Обрали Раду суддів, запропонували достойну кандидатуру на посаду голови кваліфікаційної комісії, голову спеціалізованого цивільно-кримінального суду. Це дуже важливо", - підкреслив президент.

Окремо він акцентував увагу на необхідності посилення боротьби з корупцією у судовій системі України.

Глава держави також звернув увагу Онопенка на питання порушення прав людей, які перебувають у тимчасових слідчих ізоляторах.

"Ми повинні за найкоротші терміни зробити все, щоб людина не знаходилася без рішення суду за ґратами тривалий час. Треба виправити випадки, коли людина утримується безпідставно і не дочекається рішення суду", - вважає Янукович.

"Адже це порушення прав людини. Я вимагатиму наведення порядку у цих питаннях", - підкреслив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування