Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ пояснила, за що відключили БЮТівський яхт-клуб

Субота, 14 серпня 2010, 14:32

Причиною відключення від комунікацій кримського яхт-клубу "Золотий символ" стали скарги українських прикордонників.

Про це "Дзеркалу тижня" повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко. 

Як відомо, одним із співвласників цього яхт-клубу є БЮТівець Андрій Сенченко.

За словами Остапенко, командир Севастопольського загону морської охорони Прикордонної служби Андрій Мишастий заявляв, що "встановлені "Золотим символом" шість плавучих причалів не узгоджені з Мінтрансом і не оглянуті Регістром судноплавства".

"Їхня установка заважає безпечному маневруванню кораблів і катерів морської охорони, створює передумови для виникнення навігаційних пригод, негативно впливає на безпеку мореплавання і оперативність реагування на зміну ситуації при охороні державного кордону", - повідомила прес-секретар  СБУ.

У свою чергу сам Сенченко повідомив, що згадані плавучі причали "пройшли всі необхідні узгодження, Регістром сертифіковані, схема їх установки узгоджена з капітаном порту". "Хоча на узгодженні у Мінтрансі документи лежать уже дев'ятий місяць", - додав він.

При цьому, за словами БЮТівця, "ці причали стоять вже другий рік, і жодної не те що нештатної ситуації з прикордонниками, просто непорозумінь не було і жодного листа до "Золотого символа" з цих питань не надходило".

"Робота диспетчерів порту, прикордонників та яхт-клубу налагоджена і професійна", - зазначив він.

Як відомо, раніше глава комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони, депутат від НУНС Анатолій Гриценко заявив, що СБУ здійснила протизаконні дії відносно кримського підприємства "Золотий символ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...