Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський скасує техогляд для легкових автомобілів?

Вівторок, 17 серпня 2010, 08:25

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський доручив спростити процедуру походження техогляду та вивчити його доцільність для легкових автомобілів.

"Ніде в Європі немає такого технічного огляду. Наша ідея - цей анахронізм радянської влади взагалі ліквідувати", - зазначив він, повідомляє прес-служба Комітету.

За словами Бродського, техогляд вимагає збору великої кількості документів і сплати значних сум за послуги. Зокрема, власник автомобіля має надати довідку, що він не був оштрафований за порушення правил дорожнього руху.

Якщо ж водієві був виписаний штраф, то йому необхідно надати копію судового рішення про сплату штрафу - інакше він не може пройти техогляд, хоч у законодавстві немає жодного акту, за яким водій може дістати відмову в техогляді на підставі факту несплати штрафу.

Отримати дане судове рішення також проблематично. Прийомні години в суді обмежені. За один прийом водій може лише подати заяву на видачу копії, а отримати саму копію може лише за два тижні, відзначив голова Держкомпідприємництва.

За словами Бродського, Комітет вивчатиме доцільність проходження техогляду для легкових автомобілів, і за потреби ставитиме перед урядом питання про його скасування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування