Зюганов вже агітує повернути Україну назад у союз

Вівторок, 17 серпня 2010, 13:09

Депутат Держдуми РФ Геннадій Зюганов виступає за возз'єднання Росії, України і Бєларусі.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Сімферополі, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За його словами, у такий спосіб колишні союзні республіки будуть більш конкурентноздатними в Європі й у цілому - у світі.

"Я вважаю: наша спільна трагедія, що в 1991 році ми не уберегли єдину країну. Для мене росіяни - це великороси, малороси і білоруси. Я вважаю, що головна трагедія наших народів - поділ, який тоді відбувся. Він протиприродній, аномальний, аморальний, а багато в чому - злочинний", - заявив Зюганов.

"Тому возз'єднання і взаємодія Росії, України і Бєларусі для мене є головною стратегічною задачею. Невипадково я щороку приїжджаю в Крим, в Україну, у Білорусь і усе роблю для того, щоб відновити порвані зв'язки, вузли і нікому не платити свого роду данину. На жаль, за той розвал ми усі платимо моторошну, страшну данину", - сказав лідер КПРФ.

На думку Зюганова, у Росії, України і Бєларусі не буде "історичного майбутнього", якщо вони не об'єднаються.

"Якщо ми складаємо (потенціали) - ми конкуренти (у світі й у Європі), ми в стані мати колосальний потенціал і бути суб'єктами світової історії", - сказав лідер КПРФ.

"Я наполегливо закликав і закликаю російську, українську, білоруську владу усе зробити для того, щоб відновити розірвані зв'язки", - додав Зюганов.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...