Томенко запропонував Януковичу зайнятися спортом

Вівторок, 17 серпня 2010, 19:19
Віце-спікер Микола Томенко звернувся до президента Віктора Януковича з пропозицією провести восени Спортивний форум.

Мета заходу визначити стратегію розвитку фізичної культури і спорту на найближчу перспективу, повідомляє прес-служба віце-спікера.

Томенко впевнений, що до участі в цьому форумі необхідно долучити всіх видатних спортсменів України, а також фахівців у сфері фізкультури і спорту, щоб саме вони допомогли владі і державі сформулювати спортивну доктрину.

"До цих пір ми живемо ілюзіями радянського підходу, коли Україна позиціонувалася як одна з найбільших спортивних держав, де боротьба за кількість нагород у професійному спорті була ключовою оцінкою розвитку спорту", - сказав він.

За словами Томенка, зараз потрібно зрозуміти, що в умовах занепаду масового спорту та фізкультури пріоритетом для країни повинні бути саме ці сфери.

На його переконання, стратегією має бути не домінування професійного спорту, а пріоритет масового спорту і фізичної культури.

"Сьогодні найважливішим є не боротьба за право отримати дозвіл на проведення зимових Олімпійських ігор для того, щоб побудувати фантастично дорогі спортивні об'єкти на кілька тижнів, а потрібно будувати об'єкти спортивної інфраструктури для молоді. Це принципово інші стратегії", - підкреслив заступник глfви Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування