Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол: У Росії починають розуміти, що в України можуть бути свої інтереси

Середа, 18 серпня 2010, 14:15

Посол України в Росії Володимир Єльченко зробить все необхідне для розвитку відносин України й Російської Федерації.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Для України при безумовному збереженні стратегічного курсу на європейську інтеграцію не існує більш важливих двосторонніх відносин, ніж відносини з Російською Федерацією", - зазначив Єльченко.

Він додав, що за останні декілька років ці відносини зазнали "значних втрат", що "визначає особливу відповідальність місії посла України в Москві".

"Я рішуче налаштований робити усе необхідне, щоб впоратися з цією місією", - запевнив Єльченко.

Насамперед, за його словами, "важливо продемонструвати практичними результатами - не словом, а ділом, - що модель рівноправного партнерства у відносинах між Україною й Росією, яка утверджується сьогодні, найбільш життєздатна і плідна з погляду довгострокових інтересів українського й російського народів, що ніякої іншої альтернативи цієї моделі просто не існує".

"На моє глибоке переконання, у Росії укріплюється розуміння того, що Україна - нормальна європейська держава зі серйозним потенціалом, але також і зі своїми інтересами, які можуть не завжди й не в усьому співпадати з російськими інтересами", - сказав дипломат.

"Але водночас, - що Україна може й готова бути одним із найбільш важливих і надійних міжнародних партнерів Росії. Що об'єднання українського й російського потенціалів на рівноправній і взаємовигідній основі в таких галузях, як авіабудування, космічна сфера, нанотехнології, енергетика, машинобудування, сільське господарство й багатьох інших сприятиме швидше й ефективніше вирішувати спільні для України й Росії завдання модернізації", - зазначив Єльченко.

"А це, у свою чергу, допоможе нашим країнам посісти й утримувати лідерські позиції у світовому розподілі праці", - додав він.

Посол наголосив, що "саме в такому характері україно-російських відносин зацікавлена й сама Україна".

"Не менш важливим завданням і для Києва, і для Москви є створення умов для забезпечення стабільності й довгостроковсті нинішнього характеру двостороннього партнерства. Ніхто не повинен сумніватися в тому, що нинішня атмосфера в україно-російських відносинах, нинішня обопільна налаштованість на всебічний розвиток і зміцнення нашої співпраці - це всерйоз і надовго", - заявив Єльченко.

"Довіра на вищому рівні між нашими країнами відновлена. Тепер необхідно в повному обсязі реалізовувати домовленості, які досягаються в рамках міждержавних контактів", - заявив він.

Наводячи за приклад вирішення питання про демаркацію кордону з Росією, посол зазначив: "Ще багато чого належить зробити. Якщо все буде виходити так само успішно, як вдавалося до останнього часу, україно-російські відносини, безумовно, піднімуться на якісно новий щабель".

Як відомо, Єльченко був призначений послом України в Россі 2 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування