Ще одна міжнародна організація стурбована свободою слова в Україні

Середа, 18 серпня 2010, 19:08

В організація "Transparency International" стурбовані останніми подіями, щодо виділення частот на мовлення приватним телеканалам ТВі та 5 канал.

Про це заявив регіональний директор по Європі і Центральній Азії організації Міклош Маршалл в листі до віце-прем'єра з питань безпеки Володимира Сівковича.

Маршалл нагадав, що під час зустрічі 20 травня в Києві у нього з Сівковичем була хороша розмова про важливість боротьби з корупцією.

"Ви заспокоїли мене, що ваш уряд зобов'язується активізувати свою боротьбу проти корупції", - нагадав експерт.

В листі він зазначає, що "вільні засоби масової інформації є однією з найважливіших основ демократії і належного управління, а також боротьби з корупцією".

"Не існує прозорості без вільних ЗМІ, і неможливо боротися з корупцією без прозорості. Незалежні і добре підготовлені сміливі журналісти є кращими союзниками в притягненні всіх нас до відповідальності", - сказав Маршалл.

Представник організації "Transparency International" зазначив, що його "змушує ще більше хвилюватися очевидний конфлікт інтересів між службою на високому рівні в уряді і приватним володінням засобами масової інформації в цій історії".

"Такий конфлікт інтересів може в кінці кінців підірвати довіру будь-яких рішень регулюючого органу", - вважає він.

Маршалл сподівається, що слухання у справі щодо розподілу ліцензій TВi та 5 каналу відбудеться відкрито для громадськості і що уряд "зробить все, щоб процес розподілу ліцензій був прозорим, справедливим і вільним від будь-якого політичного тиску".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...