Сайт 5 каналу зламали від безсилля?

Середа, 18 серпня 2010, 19:24
17 серпня близько 18 годин сайт телеканалу був зламаний.

Про це повідомляє "Обком", з посиланням на прес-службу каналу.

"На сайт намагалися завантажити файл, який дозволяв хакерам здійснювати повне управління сайтом. Спроба вторгнення була здійснена зловмисниками за допомогою зараженого вірусами сервера за межами України", - наголошується в повідомленні.

Вторгнення відразу було ліквідовано з посиленням безпеки. Однак повторні спроби злому не припиняються й досі.

Веб-департаменту 5 каналу стало відомо, що відбувається масована атака на сервери компанії, яка обслуговує сайт телеканалу.

Тому роботу сайту тимчасово призупинили для запобігання знищення бази даних. Компанія-провайдер вживає заходів для остаточної зупинки атаки, після чого сайт 5 каналу буде працювати в повному обсязі.

"Колектив 5 каналу бачить в цих діях сплановану акцію з боку зацікавлених структур, за умови неможливості на сьогодні відключити мовлення 5 каналу, обмежити будь-яку можливість оперативного донесення правдивої та збалансованої інформації до суспільства", - говориться в повідомленні.

Подібні акції спостерігалися під час президентських перегонів 2004 року, а також під час виборів 2006 року, у вересні 2007 року під час парламентських виборів.

"Хакерські атаки на сайт 5 каналу повторюються під час значущих подій в Україні. Таким чином, все вказує на замовний характер цих злочинних дій", - вважають на телеканалі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування