У Німеччині нічого не знають про Данилишина

Четвер, 19 серпня 2010, 09:39

У Німеччині немає інформації про нібито перебування у країні екс-міністра економіки України Богдана Данилишина.

Про це "Deutsche Welle" повідомили у німецькій поліції та посольстві України.

У Федеральній поліції Німеччини (Bundespolizei) не мають інформації про те, що колишній міністр економіки України Богдан Данилишин нібито перебуває у ФРН.

"У нас немає жодної інформації про ці обставини, не було і жодних запитань від української сторони", - сказав у середу, 18 серпня, речник у штаб-квартирі Федеральної поліції в Потсдамі, яка здійснює контроль за перетином іноземцями кордонів Німеччини.

Схожою була й реакція Федерального кримінального відомства (Bundeskriminalamt) у Вісбадені, яке б мало прийняти відповідний запит з Києва, якщо такий був би поданий.

"Я не можу дати підтвердження цій інформації (про нібито перебування Данилишина у Німеччині)", - сказала речниця.

У посольстві України в Німеччині про історію з Данилишиним дізналися з повідомлень українських ЗМІ та не знають, чи перебуває екс-міністр на території ФРН, розповіла речниця Наталя Зеленко.

Голова прес-служби Генпрокуратури України Юрій Бойченко відмовився коментувати цю інформацію.

"Усі слідчі дії, які проводить Генпрокуратура у цій справі, є таємницею досудового слідства. Жодних коментарів у нас з цього приводу немає", - заявив Бойченко.

Тим часом у БЮТ вважають, що розслідування проти Данилишина та кількох інших чиновників уряду Тимошенко - це "намаганням відвернути увагу від важливіших подій".

Так, однопартієць Данилишина Олександр Гудима сказав, що про місцеперебування екс-міністр йому невідомо, але висловив сумнів у тому, що він взагалі втік з України.

"Не знаю, хто там де переховується. Маю великі сумніви. Це просто такий піар. Так можна сьогодні розпочати терор проти половини України, яка висловлює незгоду з тим курсом, який сьогодні веде Янукович", - наголосив Гудима.

Депутат заявив, що не тільки БЮТ, а й опозиція у цілому захищатиме всіх, хто, як він висловився, "став жертвою режиму Віктора Януковича".

Як повідомлялося, проти Данилишина порушено справу за підозрою у зловживанні службовим становищем, що призвело до мільйонних збитків. Зокрема нібито йдеться про закупівлі для аеропорту "Бориспіль".

Журнал "Фокус" із посиланням на анонімне джерело у Генпрокуратурі України повідомив, що Данилишин може перебувати у Німеччині - а саме, нібито в Кельні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування