Про Януковича в Китаї повідомлять 61 мовою

Четвер, 19 серпня 2010, 14:10

Українське посольство зробить усе, щоб надати більшого розголосу візиту Віктора Януковича до Китаю.

Про це повідомив посол України Юрій Костенко газеті "День", відповідаючи на питання журналіста, чи не буде з візитом Януковича як з візитом Кучми до Китаю восени 2002-го, коли газета "Женьмінь жибао" про нього написала після повідомлення про банкет із нагоди встановлення добросусідських відносин між Китаєм і Люксембургом .

За словами посла, для того, щоб про державний візит президента України до КНР дізналося якомога більше людей і в Китаї, і у світі, посольством запропоновано напередодні у Києві провести з Віктором Януковичем ексклюзивні інтерв'ю газети "Женьмінь жибао" та агентства "Сіньхуа".

"Окрім цього, активне висвітлення візиту передбачено і під час перебування президента в Пекіні, Шанхаї та Гонконгу. Зокрема, з Міжнародним радіо Китаю домовлено, що відповідні матеріали транслюватимуться 61-нією мовою країн світу", - зазначив посол.

" Перше, чого буде досягнуто у результаті державного візиту Президента України Віктора Януковича до КНР, то це чіткого і виразного сигналу і китайським партнерам, і усьому світу, що наша держава сприймає Китай як дуже вагомий чинник міжнародної політики у сучасному світі, як зразок успішного динамічного розвитку економіки та суспільства, як стратегічного партнера й дружню нам націю", - заявив посол.

"Окрім цього, у спільній заяві стосовно всебічного підвищення українсько-китайських відносин, дружби і співробітництва та в документі щодо основних напрямків двосторонніх відносин на найближчі роки, які плануються сторонам до підписання у Пекіні, з боку КНР буде підтверджено надані ще у першій половині 90-х років минулого століття гарантії незастосування ядерної зброї проти України", - додав Костенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування