У Харкові міліція шукала бомбу у труні людей Тягнибока

Четвер, 19 серпня 2010, 15:59

Міліція Харкова зірвала акцію протесту ВО "Свобода" проти ухвалення нового податкового кодексу у Харкові.

Про це йдеться у заяві ВО Свобода.

За повідомленням прес-служби, учасники акції мали пронести містом дерев‘яну труну, в якій перебували одночасно "малий і середній бізнес, а також Податковий кодекс Азарова-Тігіпка".

Проте ходу зупинив загін міліції.

"Як з‘ясувалося, "невідомий" зателефонував до 102 та повідомив міліціонерам про вибуховий пристрій у труні", - йдеться у повідомленні.

"Свободівці" зазначили, що за короткий термін міліція виставила живий щит навколо труни, перекрила пішохідний та автомобільний рух вулицею Іванова від вулиць Чернишевської до Мироносицької.

"Проте сапери та кінологи прибули на місце ймовірного "теракту" далеко не одразу. Точно о 12.00 (коли спливав час, заявлений на акцію "Свободою"), вибухотехніки відкоркували труну, де перебували вищезгадані "жертви" у вигляді двох картонних коробок", - йдеться у повідомленні.

На думку прес-секретаря Харківської "Свободи" Ігоря Удовиченка, "зрив цілком мирної акції у такій видовищній формі в жодному випадку не є випадковістю".

"Ще вчора в Харківській міській раді засідала погоджувальна комісія з приводу цього флеш-мобу. Попри намір чиновників заборонити акцію в судовому порядку, про жоден суд нас не було повідомлено. Таким чином, чиновники готували куди цікавіший сценарій зриву заходу "Свободи", - заявив він.

Удовиченко також зазначив, що адміністрація президента "свідомо використовує Міністерство внутрішніх справ для перешкоджання діяльності національної опозиції".

"Проте спроба перетворити геть скорумповану українську міліцію на грізне КГБ чи НКВД обертається кумедністю та незграбністю. Харків'яни ще довго ділитимуться байкою про взвод міліціянтів, що охороняв порожню дерев‘яну труну", - вважає він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування