Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не припинить боротьбу з Фірташем

П'ятниця, 20 серпня 2010, 12:28

Юлія Тимошенко заявляє, що оскаржуватиме рішення Шевченківського райсуду Києва на користь "РосУкрЕнерго" у справі проти "Нафтогазу України".

Про це йдеться в заяві лідера партії "Батьківщина", поширеній прес-службою БЮТ, щодо рішення Шевченківського суду про повернення НАК "Нафтогаз України" компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів газу.

"Зрозуміло, що рішення Шевченківського райсуду приймалося не в суді, а в кабінеті Януковича. На жаль, нещодавня так звана судова реформа позбавила суддів останньої можливості прийняти правосудні рішення", - заявляє Тимошенко.

За її ловами, ухвала суду "практично означає, що кожного громадянина України обклали персональним податком на користь особисто Януковича, Фірташа і Бойка та інших представників "РосУкрЕнерго".

"Апетити вражаючі - 5,4 млрд. доларів, що складає 20% державного бюджету або чверть всіх золотовалютних запасів нашої держави. Ці кошти будуть стягнуті з населення внаслідок підвищення на 50% ціни на газ та комунальні послуги. Забраними у людей грошима Янукович має намір розрахуватися зі своїм тіньовим "Я" - компанією "РосУкрЕнерго", - заявляє лідер БЮТ.

"До речі, виконуючи замовлення Януковича, Шевченківський райсуд відмовився взяти до розгляду позови тисяч громадян, які намагались зупинити цю незаконну оборудку", - додає вона..

За словами Тимошенко, "на очах всього суспільства Фірташ ділить свої корупційні доходи особисто з Януковичем за повної підтримки силових структур: СБУ, ГПУ та судів"

"Безумовно ми будемо оскаржувати у судах це несправедливе по відношенню до країни та громадян рішення Шевченківського райсуду", - заявляє лідер екс-прем'єр.

"Але треба чесно визнати, що наші суди завжди були слабкою ланкою захисту державних інтересів, а після приходу Януковича та запровадження "судової реформи" взагалі перетворились на другорядний департамент Адміністрації президента", - додає вона.

"Тому розраховувати, що у судах вдасться отримати справедливе рішення - марна справа", - констатує Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування