Медведько "потрусив" зернотрейдерів і вже почав відкривати справи

Субота, 21 серпня 2010, 13:02

Генпрокуратура виявила низку порушень на рику зерна.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, ці порушення свідчать про спроби керівників окремих комерційних структур незаконно збагатитися за рахунок сільгоспвиробників та держави.

Зокрема, прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, щодо службових осіб відкритого акціонерного товариства, яке займається збереженням та переробкою зерна.

"Вони, неправомірно збільшивши на понад 1 млн. грн. валові витрати підприємства та приховавши від обліку майже 2 млн. грн. боргів перед цим товариством, ухилилися від сплати податків до бюджету держави на суму 1,4 млн. грн", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними ГПУ, їхні дії потягли за собою штучне підвищення ціни послуг за приймання зерна у сільгоспвиробників з 10 до 12 гривень за тонну.

Прокуратура Херсонської області, перевіривши діяльність місцевого приватного підприємства, через яке проводилися багатомільйонні операції з зерном, з'ясувала, що воно має ознаки фіктивності та господарською діяльністю не займається.

Натомість використання різними ділками даного фіктивного підприємства дозволило їм сформувати податковий кредит на суму 98 млн. грн.

За цим фактом прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 205 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News