У Суркіса вимагають забрати звання почесного харків’янина

Субота, 21 серпня 2010, 18:05

Представники ради старійшин Харківщини вимагають позбавити президента ФФУ Григорія Суркіса звання "Почесний громадянин Харківської області".

Про це йдеться у відкритому листі знаних діячів президенту Віктору Януковичу, керівникам Харківської області, обласній Федерації футболу, повідомляє УНІАН.

Автори листа вважають "несправедливим і таким, що загрожує громадській злагоді, рішення контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ зняти 9 очків з "Металіста" в нинішньому чемпіонаті України".

Вони переконані, що рішення КДК ФФУ - це "умисна образа" для всього Харківського регіону.

"Абсолютно очевидно, що Суркіс за допомогою адмінресурсу намагається прибрати з дороги небезпечних для київського "Динамо" суперників в особі клубів "Металіст" і "Карпати" і "без бою" гарантувати столичному клубу участь в єврокубках, що припускає чималі фінансові дивіденди", - вважають автори листа.

НА їхню думку, особисті амбіції Суркіса, "який стоїть за цим рішенням, можуть призвести до нагнітання напруженості і порушень громадського порядку".

Старійшини заявляють, що вони не можуть дозволити "корумпованим керівникам ФФУ ганьбити український футбол і плямувати чесне ім`я ФК "Металіст".

Лист підписали почесні громадяни Харкова і Харківської області.

Як відомо, контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ визнав договірним матч 26-го туру 17-го чемпіонату України між клубами "Металіст" (Харків) і "Карпати" (Львів), який відбувся 19 квітня 2008 року, і зняв з обох команд по 9 очок у нинішньому розиграші Прем`єра-ліги, а також наклав інші санкції.

18 серпня 2010 року ФК "Металіст" подав апеляцію на рішення контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ.

21 серпня на знак протесту проти рішення КДК ФФУ головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич подав у відставку з поста головного тренера національної збірної України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування