Янукович вимагає переписати правила місцевих виборів

Понеділок, 23 серпня 2010, 13:55

Президент Віктор Янукович наполягає, щоб Верховна Рада внесла зміни до закону про місцеві вибори.

Про це він сказав журналістам.

"25 серпня, після Дня Незалежності, я підпишу зміни до закону про вибори і буду наполягати на тому, щоб відбулося позачергове засідання Верховної Ради, щоб ми могли прийняти цей закон і щоб політичні сили мали можливість йти на вибори за оновленим законом", - заявив Янукович.

"Необхідно врахувати точку зору, яка склалася в українському суспільстві та політикумі. Треба додати зміни до того закону (про місцеві вибори)", - сказав він.

Як відомо, чинний документ передбачає, що місцеві вибори повинні проходити за мажоритарно-пропорційною системою без участі блоків політичних партій.

Зокрема, вибори депутатів сільських, селищних рад, а також сільських, селищних, міських голів проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах.

Вибори депутатів Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною (мажоритарно-пропорційною) системою, за якою 50% обираються за виборчими списками політичних партій, 50% - в мажоритарних виборчих округах.

Місцева організація партії може висувати кандидатів на місцевих виборах за умови, що вона зареєстрована в установленому законом порядку не пізніш як за триста шістдесят п'ять днів до дня виборів.

Спікер Володимир Литвин заявив, що позачергове засідання парламенту має відбутися до кінця серпня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування