Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заклинає не проміняти свободу на хліб

Вівторок, 24 серпня 2010, 19:45
Українське суспільство має усвідомити, що без демократії та свободи слова не можна зберегти суверенітет країни.

Про це заявив екс-президент Віктор Ющенко в інтерв'ю українським телеканалам "Перший національний" та "24 канал", повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Необхідно усвідомити, що вільний журналіст - це важливо для утвердження демократичного процесу, що демократія - це єдиний спосіб мати суверенітет і незалежність, що європейський вибір - це і твоя система цінностей", - сказав він.

"Крок за кроком ми стаємо іншими - фізично і на рівні свідомості. Приходять нові покоління, відмирають рудименти. Сьогодні ми вже маємо тверду віру в те, що наша країна буде вільною, незалежною і заможною", - підкреслив Ющенко.

"Для цього нам потрібна сумлінна влада. Влада, яка допомагає людині, яка дає їй глибинне відчуття, що ця людина - громадянин України. Це відчуття патріотичної влади - влади, яка має йти попереду, давати приклад, рекомендувати і підтримувати", - заявив екс-президент.

За його словами, нація також має розуміти, що виключно демократія може забезпечити економічне та соціальне процвітання держави.

"Свобода має стояти в основі всього. Не вірте, якщо вам хтось запропонує хліб замість свободи і скаже, що ви обираєте краще майбутнє ... Будь-який тоталітарний режим завжди приводив до голоду", - сказав Ющенко. 

Він також підкреслив, що пишається 19-ма роками становлення незалежної України та закликав не судити суворо цей шлях.

"Це занадто коротка відстань, ми жива історія. Безумовно, ми переповнені суб'єктивізмом, емоціями", - зауважив екс-президент.

"Не менш важливим є те, щоб українці все більше і більше приходили до суспільної відповідальності за те, що діється в цій країні, кого ми обираємо, які цінності в країні починають домінувати", - підкреслив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування