Тимошенко хоче повноцінні вибори в Києві

Середа, 25 серпня 2010, 12:59
 

31 жовтня в Києві мають відбутися одночасні вибори міського голови, міської та районних  рад

Про це заявила Юлія Тимошенко.

"У Києві останніми тижнями відбулася неконституційна "зміна влади". В коаліції Блоку Черновецького та Партії регіонів, яка править містом з 2006 року, старші та молодші партнери помінялися місцями, а фінансові потоки змінили напрямок", - зазначила вона.

"Звичайно, столиця потребує кардинальних кадрових змін. Але кияни і лише кияни повинні вирішувати, кому доручити управління містом. Принципова позиція БЮТ: 31 жовтня в Києві мають відбутися одночасні вибори міського голови, міської та районних  рад", - наголосила Тимошенко, яку цитує прес-служба.

Вона підкреслила, що БЮТ виступає категорично проти ліквідації районних рад в місті Києві.  

"Згідно чинного законодавства, главою райдержадміністрації може бути лише голова райради. Партія регіонів впевнена, що програє місцеві вибори в Києві, і Янукович не зможе призначити "людей з Макіївки". Відтак, свою проблему він вирішує шляхом позбавлення киян права обирати собі владу", - заявила Тимошенко.

Вона нагадала, що БЮТ вирішив не йти сесію.  

"Кожний депутат з фракції БЮТ, який відступить від цієї позиції буде негайно виключений із партії "Батьківщина", з фракції БЮТ та через застосування імперативного мандату позбавлений депутатського статусу", - попередила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News