Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТУРЧИНОВА МОЖУТЬ ПОСАДИТИ ДО НОВОГО РОКУ?

Середа, 25 серпня 2010, 15:15

Основною мішенню слідства по справах соратників Тимошенко обрано Олександра Турчинова.

Про це пише Фокус, з посиланням на джерела в СБУ.

За його словами, зараз від колишнього глави митниці Анатолія Макаренка, екс-заступника голови Нафтогазу Ігоря Діденка й інших колег Тимошенко вимагають свідчень проти колишнього першого віце-прем'єра.

"Саму Тимошенко чіпати не будуть. Усі розуміють, що це їй тільки на руку. Але висмикнути Турчинова - це буде по ній дуже сильний удар. Адже саме він є головним організатором у Тимошенко", - сказало джерело.

 Крім того, як відзначив співрозмовник, саме Турчинов займався деякими тіньовими питаннями БЮТ, так що приводів, для того щоб потрапити під слідство, у нього більше ніж у самої Тимошенко

Політолог Віктор Небоженко також упевнений, що влада знищує високопоставлених посадових осіб з оточення Тимошенко і добирається до Олександра Турчинова.

" Це буде гучний піар-арешт. Швидше за все, ближче до Нового року", - додав експерт у коментарі Gazeta.ua.

У той же час політолог вважає політичним арешт екс-першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка.

" Влада вибиває економічний фундамент з-під ніг політичної опозиції. Завдання - злякати і змусити бізнесменів перейти на сторону нової влади. Янукович створює прецедент, що потім буде використаний проти нього. Той, хто виграє в "регіоналів", буде так само саджати міністрів і їхніх заступників", - відзначив експерт.

Небоженко відзначив, що нова влада вибиває міцні регіональні опори опозиції.

"Андрій Сенченко - кримський політик. Тому не може апелювати до Львова, Донецька або Києва. Він буде захищатися в Криму. Буде мобілізувати своїх друзів і знайомих. Йому нікуди дітися. Може виїхати кудись за кордон", - сказав Небоженко.

"Але як тільки бізнесмен відбуває з країни, руйнується його бізнес. Тому Сенченко буде триматися до останнього. Він у даний момент буде намагатися піти на переговори з комуністами або татарами, щоб якось захистити свій бізнес. Інакше його будуть відбирати", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування