Рада внесе 2 зміни у вибори

Середа, 25 серпня 2010, 17:29

Верховна Рада розгляне на позачерговій сесії 2 принципові зміни закону про місцеві вибори.

Про це Українським Новинам сказав голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов.

З його слів, принципові зміни стосуються скасування вимоги реєстрації місцевих організацій партій не пізніше ніж за 365 днів до дня виборів для одержання права висувати своїх кандидатів на виборах і збільшення складу виборчих комісій на 3 члени.

Єфремов пояснив, що ці три члени вибиратимуться до виборчкомів шляхом жеребкування серед всіх кандидатів, поданих від всіх партій, а не тільки партіями, представленими в Раді, як це передбачено чинним законодавством.

Загалом, за його словами Рада має намір розглянути на позачерговій сесії 30 серпня зміну закону про місцеві вибори та заходи соціального захисту населення у зв'язку зі зростанням цін на газ.

За його словами, на нараді керівництва парламенту та Кабінету Міністрів у середу було ухвалено рішення про проведення позачергової сесії парламенту для розгляду трьох питань.

Єфремов повідомив, що, крім питань про зміну закону про місцеві вибори та заходи соцзахисту населення, розглядатиметься також питання про відновлення банківських вкладів населення.

"На ній (позачерговій сесії) буде розглянуто 3 питання: перше питання, яке стосується внесення змін до закону про місцеві вибори; друге питання, яке стосується закону про відновлення внесків виборців, і третє питання стосується захисту населення в умовах підняття ціни на газ і у зв'язку зі зростанням цін на житлово-комунальне господарство", - повідомив він.

Рада має намір провести позачергову сесію в понеділок, 30 серпня.

Чергова 7-ма сесія парламенту почнеться 7 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News