Партія Ющенка викрила подвійні плани Януковича

Четвер, 26 серпня 2010, 09:33
Розмови про внесення змін до Конституції використовуються з подвійною метою.

Про це йдеться у заяві партії "Наша Україна", яку оприлюднила її прес-служба, з приводу ініціативи президента Віктора Януковича щодо "вдосконалення" Конституції.

"У разі, якщо у парламенті правлячій коаліції не вдасться набрати необхідних 300 голосів, - для відволікання уваги громадськості від загальніших проблем, яких накопичується в країні дедалі більше", - зазначили у партії.

"В разі, якщо "коаліція тушок" спроможеться проголосувати за зміни, нова конституція буде використана Януковичем з метою утриматися при владі за будь-яку ціну", - наголошується в заяві.

"Зважаючи на катастрофічне падіння рейтингів Партії регіонів, яке спостерігається останнім часом, цілком закономірно, що оточення Януковича починає подумувати над тим, що буде через рік, а то й менше, - коли вичерпається терпіння навіть найвідданіших прихильників нової влади", - заявили в "Нашій Україні".

У заяві йдеться, що, за чутками, "у новій Конституції Януковича буде продовжено строки перебування на своїх посадах як для президента, так і для нинішніх депутатів".

"Тобто "формула стабільної політичної системи", про яку говорив Янукович, є ніщо інше, як механізм, який може дозволити залишитися при владі, не проводячи виборів. Ознаки цієї "формули стабільності" проглядаються вже у законі про місцеві вибори", - зазначили в партії.

В "Нашій Україні" вважають, що "наступними кроками стануть зміни до інших ключових законів та Конституції".

"Наша Україна" заявляє, що Основний закон не повинен писатися під вибори, під того чи іншого кандидата чи політичну силу. Він має відповідати потребам суспільства, а не політиків", - йдеться у заяві.

"Партія також переконана, що переписування законодавства під потреби конкретної політичної сили і конкретних політиків не зможе продовжити перебування при владі антинародного режиму Януковича", - підкреслили в "Нашій Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування