З понеділка подорожчає автоцивілка

П'ятниця, 27 серпня 2010, 17:13
 

Нові тарифи на автоцивілку почнуть діяти з понеділка.

Як пише "Комсомольська правда в Україні", з п'ятниці поліси обов'язкового страхування цивільної відповідальності у деяких страхових компаніях уже подорожчали. Інші компанії поки ще продають їх за старими тарифами. 

" Нові умови при укладанні договорів ОСАЦВ набудуть чинності в понеділок 30 серпня, в день опублікування документа. До нового року страховики будуть видавати жовті бланки старого зразка, а з нового року будуть видаватися нові бірюзові поліси", - говорить начальник відділу по зв'язках із громадськістю моторно-транспортного страхового бюро України (МТСБУ) Ольга Стесіна.

Нові бланки  будуть відрізнятися від старих не тільки кольором, але і наявністю двох голограм, відсутністю напису МТСБУ в лівому верхньому кутові і наявністю коду страховика. Більш захищеними стануть і стікери, які водії клеять на лобове скло - там теж буде дві голограми.

Незважаючи на те, що базовий тариф знизився з 291,49 грн. до 180 грн, але через підвищення коефіцієнтів водіям доведеться платити більше. Зокрема, найбільші зміни торкнулися коефіцієнтів К1 (за тип транспортного засобу), К2 (за територію використання авто) і К4 (за водійський стаж). 

Найбільше "постраждають" водії столиці: базовий платіж для киян буде збільшуватися на коефіцієнт 3,2-4,8 (у даний час коефіцієнти для авто, зареєстровані у Києві, складають 1,5-1,8). З понеділка до столичних дорівняють також автомобілі, зареєстровані в містах-супутниках Києва: Борисполі, Боярці, Броварах, Василькові, Вишгороді, Вишневому, Ірпені (новий коефіцієнт для них складе 1-4,8).

Правда, страховики запевняють, що через те, що розмір коефіцієнтів страхові компанії вибирають самостійно, то, можливо, подорожчання буде не таким вже різким. В одній зі страхових компаній нас запевнили, що подорожчання полісів для столичних водіїв складе 30%, пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування