Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ: "прозріння" регіоналів не рятує місцеві вибори

Субота, 28 серпня 2010, 10:36
Запропоновані Партією регіонів зміни до закону про місцеві вибори є лише "косметичними".

Про це заявив БЮТівець Сергій Соболєв на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, незважаючи на те, що "відбулося прозріння пана Єфремова (регіонал Олександр Єфремов є автором цих змін до закону) і він визнав, що закон був ухвалений недемократичний, це не вирішує ключового питання".

Соболєв наголосив, що таким ключовим питанням є принцип формування дільничних виборчих комісій. За його словами, "в цій частині законопроект взагалі не передбачає ніяких змін".

Він нагадав, що в чинному законі передбачено, що дільничні виборчі комісії будуть формуватися територіальними виборчими комісіями, у яких абсолютна більшість представників трьох фракцій - Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина.

"Тому ви уявляєте, які це будуть дільничні виборчі комісії", - зазначив він.

Соболєв сказав, що БЮТ внесе пропозиції щодо змін при формуванні дільничних комісій, однак висловив сумнів, що ці пропозиції будуть підтримані.

Депутат наголосив, що БЮТ підтримував і буде підтримувати зміни до закону про місцеві вибори в частині зняття обмеження щодо можливості участі у місцевих виборах організацій політичних партій, що утворені пізніше, ніж за 365 днів до дня виборів.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано зміни до закону про місцеві вибори, автором яких є Єфремов.

У пояснювальній записці зазначається, що ухвалений парламентом закон містить деякі положення, які не відповідають "демократичним засадам та міжнародним стандартам".

Зокрема, "це стосується закріпленого у законі дискримінаційного критерію, за яким лише ті місцеві організації партій, які зареєстровані не пізніш як за 365 днів до дня виборів, мають право висувати кандидатів на місцевих виборах".

Крім того, пропонується змінити принцип формування складу територіальних виборчих комісій.

Зокрема, збільшити склад територіальних виборчих комісій до 18 осіб та надати право подавати кандидатури для формування ТВК усім місцевим організаціям політичних партій, що зареєстровані в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування