Янукович вірить, що Хорошковський не пов'язаний зі ЗМІ

Субота, 28 серпня 2010, 11:19
Президент Віктор Янукович не вірить, що СБУ слідкує за журналістами.

Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle, телебаченню і радіо ARD та газеті Frankfurter Allgemeine.

Інформацію журналіста "Frankfurter Allgemeine", який повідомив про те, що його колег в Україні запрошують в СБУ і розпитують про його діяльність, президент прокоментував так: "Я про це вперше чую. Якщо є такі випадки, треба офіційно звернутися по цим питанням".

На питання про заяви директора телеканала ТВі Миколи Княжицього про стеження за ним, Янукович відповів: "Для мене це виявляється малоймовірно, щоб хтось слідкував за журналістами. Я в це не вірю".

"Але в будь-якому випадку таких звернень не було. Що стосується викликів журналістів у Службу безпеки України, я також вперше про це чую. Скажіть, кого викликали, коли, куди?", - сказав він.

Журналіст у відповідь на це зауважив, що офіційно передав цю інформацію до СБУ.

Також на питання, чи вважає Янукович, що глава СБУ Валерій Хорошковський "перебуває на своєму місці", президент відповів: "Глава СБУ займається своїми професійними справами, вони не пов'язані ніяк з роботою засобів масової інформації".

"В мене такої інформації немає. Що стосується власності тої, яка в нього є, він управління передав своїм родичам", - зазначив Янукович.

"У нас багато є чиновників, які прийшли зараз працювати в різні відомства, мали власність і мають, і вони управління цією власністю передали згідно з законом. Це не тільки в Україні, це всюди в світі", - сказав він.  

Коментуючи питання про розгляд у суді справи щодо позбавлення телеканалів ТВі і 5 каналу частот, Янукович заявив: "Будь-які питання, в яких є протилежні точки зору, треба вирішувати в судах. Це буде відповідати принципам демократичного суспільства".

"Якщо було рішення Нацради (з питань радіо і телебачення), по виділенню цих частот за межами законів, Національна рада повинна за це відповідати", - вважає він.

"Якщо Нацрада зупинила своє рішення незаконно, вона також повинна за це відповідати. Тому крапки над "і" розставить суд", - наголосив президент.

"Що стосується взагалі питання свободи слова, я багато зустрічаюсь з представниками ЗМІ. І я завжди ставлю одне питання - наведіть конкретні приклади, які стосуються питань перешкоджання свободі слова в Україні з боку влади", - додав Янукович.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування