Янукович: скандал з німецьким експертом вичерпаний

Субота, 28 серпня 2010, 12:01
Президент Віктор Янукович заявив, що інцидент з главою українського представництва Фонду Аденауера Ніко Ланге вичерпаний.

Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle, телебаченню і радіо ARD та газеті Frankfurter Allgemeine.

На питання, чи був інцидент з Ланге непорозумінням, або існувала загроза втручання у внутрішні справи України, Янукович відповів: "Я сказав би так, що на рівні спеціальних служб ця робота ведеться, і обмін інформацією, він також існує з кожною країною".

"Тобто, конфлікти, які виникають, вирішуються шляхом переговорів, з'ясування обставин з двох сторін. Це певний процес, і дуже часто в цьому процесі важливо не робити, я сказав би так, з цього трагедії", - зазначив він.

"Дуже важливо, що була миттєва реакція влади, і мої доручення керівнику СБУ, міністру закордонних справ дозволили провести певні переговори, з'ясувати певні обставини. На сьогоднішній день я вважаю, що по цих питаннях усе вичерпано", - наголосив президент.

На уточнююче питання, чи був цей інцидент непорозумінням, Янукович відповів: "Як це можна називати, якщо так, можна і так називати. Тобто, офіційно ми вимог ніяких не висували і вважаємо, що це питання вже вичерпано".

Водночас він зазначив, що "ніхто не вважає" затримання німецього експерта в аеропорту "Бориспіль" помилкою СБУ. "Ми домовились, що після переговорів з двох сторін на рівні міністерств закордонних справ це питання вичерпано", - наголосив Янукович.

Відповідаючи на питання, чи дійся президент "лагідно попередив" главу СБУ Валерія Хорошковського щодо цієї справи, Янукович сказав: "У будь-яких умовах, коли виникають конфлікти, є необережне ставлення до своєї справи. Безумовно, це заслуговує того, щоб було зроблено зауваження. І я це зробив".

Як відомо, наприкінці червня Ніко Ланґе упродовж десяти годин протримали в аеропорту Бориспіль, відмовляючи у в'їзді в Україну.

Раніше німецький політолог поширив критичний аналіз розвитку ситуації в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування