Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандальну норму повернуть одразу після виборів - Янукович

Субота, 28 серпня 2010, 13:11

Обмеження для партійних осередків, які не мають річної реєстрації, буде введено одразу після місцевих виборів.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю Deutsche Welle, телебаченню і радіо ARD та газеті Frankfurter Allgemeine.

За його словами, "згідно з законом про партії в Україні, всі партії повинні за короткий час зареєструватися в тих містах, селищах, пунктах, де розташовані їх осередки". "Це не ті партії, які були засновані менше ніж рік тому", - зазначив Янукович.

"Наприклад, "Сильна Україна" була заснована більше ніж три роки тому. Але за ці три роки вона не виконала закон про партії і впродовж півроку не зареєструвала свої осередки на місцях. Тому виникла проблема", - наголосив президент.

"Треба було привести у відповідність закону про партії реєстрацію всіх осередків. Тобто, ця норма закону примушує всі партії терміново виконати закон про партії в Україні", - заявив він.

"Але цих тонкощів не знає ні суспільство, ні наші критики за межами країни. Тому ця критика, я сказав би так, незаконна", - додав Янукович.

Водночас, за словами президента, "з політичної точки зору не можна було цей закон приймати напередодні проведення виборів".

"Їх піймали на тому, що вони (партії) помилилися і не виконали закон про партії. Це, безумовно, питання дискусійне. Але я для себе прийняв рішення - скасувати цю норму в законі і ввести її в дію відразу після виборів", - зазначив він.

"Я такі зміни ініціюю і 30-го серпня відбудеться позачергова сесія в Верховній Раді, яка буде цей закон переглядати. Сподіваюсь, що ці зміни будуть внесені. Хоча повторюю - жодного порушення закону в нині діючому законі немає", - підкреслив Янукович.

"Я вважаю, що такий підхід буде ліберальним по відношенню до партій, які порушили законодавство про партії. Але громадяни України сьогодні дійсно хочуть, щоб український політикум якомога ширше мав можливість брати участь у виборах", - вважає президент.

Також він повідомив, що пропонує змінити статтю цього закону, яка стосується формування виборчих комісій.

"Ця стаття передбачає сьогодні, що виборчі комісії формуються з представників партій, які представлені в парламенті. Я пропоную додати ще трьох представників інших партій, які зареєстровані в Україні і які не представлені в парламенті", - зазначив президент.

За словами Януковича, ці партії мають бути визначені шляхом жеребкування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування