Семиноженко розповів, хто управляє інтернетом

Субота, 28 серпня 2010, 15:27
Управління інтернетом має здійснюватися державою, бізнесом і громадянським суспільством.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив глава Державного комітету з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

"Управління інтернетом - це в першу чергу організаційні завдання. Хто зараз керує інтернетом? Держава, приватні особи, громадські організації?", - запитав він.

"Насправді це керування здійснюється тріадою: державою, бізнесом, громадянським суспільством. У цьому і криється ключ до будь-якої ефективності в країні", - зазначив чиновник.

Семиноженко вважає, що тільки така тріада може розвивати і модернізувати країну.

При цьому він упевнений, що інтернет неможливо розглядати в системі національного законодавства.

"Тому тільки діалоговий простір, партнерство між цими трьома суб'єктами і дає ключі до відповіді, яким чином має управлятися інтернет. У тому числі і в управлінні доменним простором", - зазначив чиновник.

"Зрозуміло, що роль держави в управлінні вищою доменною зоною, а також в інших принципових питаннях ніхто не скасовував. Не менш принциповим залишається і таке питання, як управління доменом gov.ua", - сказав Семиноженко.

Він також вказав, що всі доменні питання зараз є настільки заплутаними, а спроби їх вирішення - настільки непродуктивним, що більш доцільним є використання альтернативних шляхів, зокрема реєстрація кириличного домену, наприклад .УКР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування