Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семиноженко: ми зараз "суспільство телеглядачів"

Субота, 28 серпня 2010, 20:41
Щодо розвитку інформаційного суспільства Україна істотно відстає не тільки від Росії, але і від Казахстану, Білорусі та інших країн СНД.

Таку думку в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" висловив глава Державного комітету з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

"Я не думаю, що інформаційне суспільство можна побудувати. Воно повинно стати інформаційним", - зазначив він.

За словами Семиноженка, для цього суспільству потрібно вирішити три завдання: подолання цифрової нерівності; вирішення проблеми доступності інформаційно-комунікаційних технологій, що впирається в комп'ютерну грамотність; розвиток електронної або цифрової демократії.

"Це - одна частина. Друга частина - це інформаційні технології. Сфера розвитку програмного продукту, електронне управління країною, електронна комерція, електронна освіта, електронна медицина", - заявив він.

"І, нарешті, це все, що пов'язано зі сферою комунікацій. Оптоволкно - від кожного села, від кожної школи до будь-якого органу виконавчої влади, до кожної квартири. Тобто все, що пов'язано з комунікаціями, повинно бути розвинене", - вважає чиновник.

Семиноженко також висловив думку, що Україна поки що перебуває на початку становлення інформаційного суспільства.

"Ми зараз скоріше "суспільство телеглядачів", ніж інформаційне суспільство. І нам як суспільству в цілому зараз належить зробити перехід від пасивного споглядання до активного управління інформацією", - розповів він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування