Татари просять Януковича відмовитися від формування ради

Неділя, 29 серпня 2010, 17:27

Делегати Курултаю просять президента Віктора Януковича повернуться до колишнього принципу формування Ради представників кримськотатарського народу. 

Відповідна постанова була прийнята у неділю на третій сесії курултаю кримськотатарського народу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Делегати Курултаю пропонують Януковичу повернутися до формування ради за принципом делегування кримськими татарами своїх представників, а не призначення зверху.

Як відомо, Янукович своїм указом від 26 серпня вніс зміни до положення про раду представників кримських татар, якими виключив принцип делегування кримськими татарами своїх представників, які обираються ними за власними процедурами, замінивши його принципом призначення.

Делегати вважають, що "рада втрачає повноваження представляти кримськотатарський народ, а його члени, які призначаються згори, можуть представляти в раді виключно особисті підходи та особисті позиції при обговоренні та прийнятті рішень, пов'язаних з поверненням, облаштуванням і відновленням прав кримськотатарського народу".

Також в постанові зазначається, що запропонований в указі Януковича принцип організації діяльності ради не відповідає статті 18 Декларації ООН про права корінних народів.

Цей принцип вказує на те, що "корінні народи мають право на участь у прийнятті рішень з питань, які зачіпають їхні права, через представників, які обираються ними за своїми власними процедурами, а також на збереження і розвиток своїх власних директивних установ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування