Янукович полетить до Німеччини на новому літаку

Неділя, 29 серпня 2010, 20:53
Президент Віктор Янукович відправиться до Німеччини з офіційним візитом аеробусом А-319-115XCJ Державного авіапідприємства "Україна".

Раніше до вильоту планувався літак ІЛ-62, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю джерело в Державному управлінні справами.

"Оскільки не встигли усунути всі несправності ІЛ-62, що не може забезпечити безпеку перельоту, тому частина делегації, яка супроводжуватиме президента під час офіційного візиту, а також акредитовані журналісти вилетять до Берліна завчасно іншим літаком", - повідомив співрозмовник агентства.

При цьому представник ДУСі підкреслив, що до вильоту готується другий літак, оскільки вже не залишилося часу з придбання квитків на рейсовий літак.

У новому аеробусі А-319-115XCJ близько 40 місць, що недостатньо для розміщення офіційної делегації.

Раніше в адміністрації президента називали новий аеробус А-319-115XCJ малоефективним через невелику кількості місць, що незручно для планування офіційних і державних візитів.

Новий лайнер був замовлений і оплачений при президенті Вікторі Ющенку.

У понеділок під час офіційного візиту до Німеччини заплановані зустрічі президента з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Федеральним президентом Німеччини Крістіаном Вульфом, віце-канцлером, міністром закордонних справ Гідо Вестервелле.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування