Турчинов назвав владу "карточними шулерами"

Понеділок, 30 серпня 2010, 10:37
Влада має намір обмежити кількість представників опозиції у тервиборчкомах на місцевих виборах.

Про це заявив в коментарі журналістам заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, коментуючи розгляд парламентом змін до закону про місцеві вибори.

"Вони продовжують займати карточним шулерством, не тільки закон під себе розробили, а й зараз змінами вони хочуть обмежити можливість політичних партій опонентів подавати своїх представників до виборчих комісій", - зазначив він.

Турчинов нагадав про подання БЮТ до Конституційного Суду, у якому наголошувалося, що лише Конституція визначає порядок проведення виборів, залишилося без уваги.

"Безумовно, вони бояться конституційних змін, які скеровані на те, щоб обмежити їхню можливість займатися політичним шахрайством", - зазначив він.

Як відомо, у змінах до закону про місцеві вибори, автором якого є регіонал Олександр Єфремов, пропонується змінити принцип формування складу територіальних виборчих комісій.

Зокрема, збільшити склад територіальних виборчих комісій до 18 осіб та надати право подавати кандидатури для формування ТВК усім місцевим організаціям політичних партій, що зареєстровані в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування